50 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kk. cukor
2 tk. só
3,5 dl tej
5 ek. étolaj
Közepébe
20 dkg vékony kolbász
Tetejére
1 darab tojás
köménymag
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát.
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, nyújtott háromszögekre vágjuk, mindegyikre rakunk egy darabka kolbászt és feltekerjük. Megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal és megsütjük.
Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. A sütéshez előkészített formát vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük, és hozzáadjuk a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet. 2. Kis lángon, 15-20 percig főzzü...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki. Szórjuk rá a kókusz reszeléket, valamint aprított diót. Egy keverőtálban öntsük össze az összes alapanyag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a krumplit, kozben a kimért lisztet összekeverjük a sóval es a sütőporral. Amikor a krumpli jo puhára főtt - meghamozzuk- összetörjük egy tálban villával, kozben ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű