60 dkg liszt
15 dkg tetszés szerinti sütőlekvár
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy óra alatt keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd picit át, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák
Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot érdemes előhűteni. A tejet a tojássárgájával és az élesztővel keverjük el (nem szükséges felfuttatni). Keverjük össze a lisztet a porcukorral, a sóval, a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet, a vajat, az élesztővel és cukorral elkevert lisztet, a csipet sót, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat bepakoltam a kenyérsütő gépbe, és dagasztó-kelesztő programra áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: édeskenyér - Szín: alap
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű