6 tojás
30 dkg cukor
2 vanillin cukor
25 dkg darált mogyoró/dió/mandula
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vanillin cukorral. Hozzákeverjük a mogyorót/diót/mandulát, a lisztet és a sütőport. A 6 tojás habját kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a keverékbe.
Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük!
Marusz féle könnyű tészta.
Nagy tortaformában sütni!
Cérnával három felé kell vágni!
Mokkakrémmel vagy vaníliakrémmel a legfinomabb!
Lapok: A hozzávalókat gőz fölött nagyon kemény habbá verjük robotgéppel. Ha kemény, tehetünk bele maréknyi vagdalt pörkölt diót. Szilikonlapra (4 lap lesz ebből a mennyiségből)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben b...
Elkészítési idő: 20m Nehézség: KönnyűA piskóta készítéséhez kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk, majd a tojásokat és a cukrot robotgéppel 4 perc alatt kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket tegyük zacskóba (a biztonság kedvéért érdemes dupla zacskóval dolgozni), és klopfolóval zúzzuk morzsává. A kicsit nagyobb darabokat félretettem, a díszítésnél jól jött....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű