Tésztához:
1 csomag rizstészta
2 közepes fej vöröshagyma
2 csomag káposzta-répa kombó
1 nagy sárgarépa
Fél üveg szójaszósz
Lime-lé
Só, vegeta, chili por
3 tojás
Húshoz:
1 kg marhahús, só, bors
Fél üveg PadThai szósz
Feltét:
Szezámmag
Babcsíra
Tészta: kifőzzük a rizstésztát. Palacsintasütőben vagy kis serpenyőben kevés olajon a felvert tojásból lepényt készítünk, majd deszkára tesszük hűlni és utána vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben a vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd jó nagy lángon hozzá pirítjuk a zöldségeket (a csomagos káposzta-répa kombót és a hozzá szintén vékony csíkokra vágott plusz répát). Nem kell sokáig pirítani őket, mehet hozzájuk a kifőtt tészta és a sült tojás, szintén nagy lángon összepirítunk mindent. Hozzájuk adjuk a szójaszószt, a lime-lét és a fűszereket.
Hús: kis vékony csíkokra vágjuk a marhahúst. Kevés olajon kifehérítjük, sózzuk és borsozzuk, majd jól átsütjük a PadThai szósszal. Egy kis szaftot hagyjunk, ne főzzük el teljesen.
Tálalás: alulra a sült tojásos tészta, rá a hús, majd megszórjuk szezámmaggal az egészet és babcsírát teszünk a tányér „sarkára” hozzá.
Fafül gombával, apróra zúzott pörkölt mogyoróval és friss újhagyma zölddel megszórva a végén még finomabb + friss lime gerezdből lével meglocsolva is.
Felöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pácoljuk be mustárral, majd bő olajjal locsoljuk meg és tegyük hűtőbe 1-2 óra hosszára. A hagymát pucoljuk meg, szeljünk vastag szelet kari...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz alapanyagokat készítsük elő. A vöröshagymát aprítsuk fel, a húst pedig nagyjából 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A lábasban, bográcsban, wokban, vagy amiben főzünk olvasszuk meg...
Elkészítési idő: 250 perc Nehézség: KözepesA lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes