50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd egy passzírozó segítségével összetörjük. Hozzáadagoljuk a vajat, majd a tejet, ha kihűlt, akkor a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépához hasonlóan meghámozzuk a gyökereket, majd hosszában 4 részre vágjuk. A belső fás részét eltávolítjuk (leveszöldségként felhasználhatjuk), majd ha szükséges felaprítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockázza fel a szalonnát. Hámozza meg és szeletelje fel a vöröshagymát. Olvassza fel a vajat a nyitott fazékban és süsse meg a szalonnát és a vöröshagymát. Hámozza meg és vágja...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz