hozzávalók / 4 adag
10 közepes db burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db leveskocka
2 dl főzőtejszín (vagy zsírszegényebb)
1 dkg bacon (kockázott vagy szeletelt)
1.5 l víz
1 ek napraforgó olaj
A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Hozzátesszük a felaprított burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fűszerezzük, és 3o percig főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk.
Utolsó lépésként a bacont minimális olajon ropogósra pirítjuk, és a levesünket ezzel tálaljuk.
A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk langyos vízbe. Másnap a füstölt csülköt feltesszük főni. Amíg fő, megtisztítjuk a zöldségeket és karikára vágjuk. 10 perc fövés után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, ap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű