1 pohár (125g) natúr joghurt (a pohár a mérce)
1 pohár cukor
1 pohár étolaj
3 pohár finomliszt
3 db tojás
6 gramm sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 pohár meggy (befőtt, fagyasztott,friss-bármilyen)
1 pici só
A tojásokat a cukrokkal habosra keverem,majd hozzá adom a joghurtot ,étolajat,sót is.
A lisztet a porcukorral összekeverem és a fentiekhez forgatom egy fakanál segítségével.
Egy szélesebb aljú keverőtálat vékonyan vajjal kikentem,pici liszttel megszórtam és a tészta masszát bele tettem.
Elsimítottam ,a tetejére szórtam a meggyet.
850 fokos mikróban 12 perc alatt kisütöttem.
Egy tányért porcukorral meghintettem és a süteményt ráfordítottam.
Olyan lett,mint egy kisebb torta.
Kicsit hűl ,aztán szeletelhető .
1. A túrót és az édesítőt alaposan keverd össze, lehetőleg mixerben, így igazán krémes lesz az állaga. 2. Add hozzá a túróalaphoz a mag nélküli málnapürét, a vaníliát illetve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a több...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA mandulát átszitálom a porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A vanílarúd magjait kikaparom, és a mandulához keverem. A tojások kemény habját alaposa...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű