A tésztához
250 g búzaliszt (BL55)
1 kiskanál só
50 g vaj (olvasztott)
2 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
2 db alma
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál pudingpor (vaníliás)
100 ml víz
A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem.
Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom.
Két meghámozott alma magházát is kivágjom, és 0,5x0,5 cm-es kockákra összeváA felaprított almát, a cukrot, citromlevet, az egyik rész vizet, fahéjat össze keverem, majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyom.gom.Miközben a tűzön van az alma, második rész vízzel vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk.Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket, újra felforraljuk. Majd ezután teljesen hagyjuk kihűlni.A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb. 2 tenyér nagyságúra nyújtjuk.A kinyújtott tészta egyik felére halmozunk a töltelékből.A tészta szélét bevizezzük kicsit, majd egymásra hajtjuk. A széleit kicsit vissza is hajtom, nehogy a töltelék kifolyjon.Kis olajban mindkét felét pár perc alatt szép barnára sütjük.
A meggyet kimagozzuk és levével együtt egy edényben főzni kezdjük, amíg felforr, a pudingot elkeverjük a cukorral, majd a forrásban lévő meggyre öntjük és összefőzzük. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA somlói galuska csokis piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az elvegyített sütőport, lisztet, kakaó...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott-lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. Ha magas tésztát szeretnénk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű