20 dkg szeletelt bacon szalonna, kb-70-80 dkg csirkemell,20 dkg
reszelt sajt,3 evőkanál liszt,3 kanál tejföl,3 tojás,delikát,bors,só
Az őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon
szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a
tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáadjuk a
reszelt sajt picit több mint a felét,ezzel is jól elkeverjük.A
csirke mellett kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük a fűszerekkel,
és ezt is a keverékhez adjuk.Jól összekeverjük és az őzgerincformába
öntjük.A tetejére szórjuk a meg maradt reszelt sajtot,majd ráhajtjuk a
szalonna túl lógó részét.Alufóliát teszünk a tetejére,és előmelegített
sütőbe 45-50 percig.Levesszük a fóliát és még kicsit sütjük hogy a
szalonna szép szint kapjon.Ezután én kiszoktam óvatosan borítani
egy lapos tepsibe és így is sütök rajta egy kicsit, hogy szép legyen a színe.
Hűlni hagyjuk kicsit és utána tálra
borítjuk.Langyosan is lehet szeletelni,de kihűlve az igazi.Csirkemell
helyett csirkecomb filéből is elkészíthető.
A burgonyafánkhoz a megpucolt krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Jól szétterítve nyújtódeszkára törjük egy krumplinyomóval, és megvárjuk, míg langyosra hűl. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megmosott, lecsöpögtetett csirkemájat vágd két részre a lebenyeknél. Sütés előtt érdemes papírtörlővel vagy szalvétával jól átnyomkodni, leitatva ezzel a nedvességet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű