menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-kekszes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 cs. háztartási keksz
1 nagy poharas tejföl
1- 1,5 dl baracklekvár (ízlés szerint másfajta lekvár is lehet)

Elkészítés:


Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük a lekvárral. Egy szögletes tálat kirakunk kekszel, erre jön a lekváros krém fele, majd újabb adag keksz-krém, és végül keksz zárja a sort. Aki szeretné, és ha marad a lekváros tejfölből, a tetejére is kerülhet a krémből. Ízlés szerint bevonható csokival is, vagy éppen üresen hagyható, mint most a mi esetünkbe

Trükkök, tippek, praktikák:


Olcsó és finom kis édesség, ami az összerakást követő 2-3 óra múlva már fogyasztható, bár az az igazi szerintem, ha egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Akkor a keksz úgy átpuhul, mintha piskóta lenne.


Siklik Timi recetje

Tejfölös-kekszes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART

ézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba torta
Mákos guba torta

Előkészületként érdemes a kiflit hamarabb megvásárolnunk és egy éjszakán keresztül szikkasztanunk Karikázzuk fel a kiflit. Adjuk hozzá a mákot és a reszelt citromhéjat, majd kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós rudacskák
Diós rudacskák

A tésztához lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elkeverjük egy nagy tálban. Az olajat és a tejet elvegyítjük, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Kézzel összegyúrjuk. Lehet, ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyés - Habos cseresznyés kocka
Cseresznyés - Habos cseresznyés kocka

1. Kelt tésztát készítünk: a hozzávalókat robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, a tejet langyosan adjuk hozzá. Mivel por élesztőt használunk, nem kell felfuttatni a tejben az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk