2 dl szóda
3 dl kókusztej
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav (vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé)
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
2 tojássárgája (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g gesztenyeliszt
Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is.
Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát.
Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen.
Süssük aranybarnára a gofrikat, nekem általában 8-9 perc kell a sikerhez.
Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).
http://thepuur.com/hu/glutenmentes-vegan-gofri-recept/
- 1-2 evőkanál olaj a kenéshez - 4 evőkanál porcukor - 2 csapott evőkanál kakaópor (holland, ha másfélét használunk, akkor abból picit több) 1. Én először a töltelékhez kevertem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítettem a tölteléket. Az almákat mostam, pucoltam, reszeltem és kinyomkodtam, lecukroztam, fahéjjal megszórtam, elkevertem és félretettem. A tésztához az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes