1 tojás
3 ek víz
1,5 ek gluténmentes liszt (nálam 0,5 ek darált lenmag + 1 ek barna rizsliszt, de lehet bármilyen, hajdina, cirok, köles, mandula, kókusz, stb)
1 szűk ek. útifű maghéj
1 kk sütőpor vagy szóda-bikarbóna
1 csipet só
pár csepp olaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez
A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé formát vagy kompótos tálkát vékonyan kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, és kb. 800 Watton 3 percig mikrózzuk. Kivesszük (vigyázzunk, nagyon átmelegszik az edény), rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni a zsömlét. Ne ijedjünk melegen egy ha picit nedves az alja, mire kihűl tökéletes lesz.
http://gluten-free.blog.hu/2016/02/26/gyors_mikros_zsomle
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a köménymagot. Ekkor kerül bele a natúr joghurt, amivel alaposan elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha fe...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű