menu

Családireceptkönyv.hu

Répás-almás kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kisebb répa (kb. 250g egészben)
1 közepes alma (kb. 250g egészben)
110g köles
40g hajdina
50g barna rizsliszt
20g csicseriborsóliszt
80g kókuszzsír
1 kk. vaníliakivonat
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
200g cukornak megfelelő folyékony édesítő
60 ml víz
1 kk. citromlé (elhagyható)

Elkészítés:


1. Turmixgépben daráljuk össze a kölest és a hajdinát. Én egy magasabb és egy közepes fokozatot szoktam váltogatni, amíg kb. dara finomságú nem lesz a keverék. Ekkor mérjük a turmixba a többi szilárd hozzávalót is: lisztek, szódabikarbóba, só, fahéj. Így fest a sokféle színű hozzávaló együtt:
Láthatjátok, hogy mindenmentesen sütni milyen változatos dolog!
2. Hámozzuk meg és reszeljük le az almát és a répát. Mérjük egy keverőtálba a kókuszzsírral és a vízzel együtt. Ha a kókuszzsír szilárd, előbb melegítsük meg a vízzel együtt, hogy folyékony legyen.
Ha ez megvan, adjuk hozzá a maradék folyékony hozzávalókat: édesítőt, vaníliaesszenciát, citromlevet. Turmixoljuk össze botmixerrel. Olyan szép élénk színe lesz a répától, mintha vadasmártást főznénk.
Zsírozzuk és lisztezzük ki a formát, melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Öntsük egy nagy keverőtálba a szilárd hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a nedves mandulát. Keverjük össze a folyékony hozzávalókkal és töltsük az előkészített formába.
Nem, nem lesz olyan, mint egy normál tészta, kissé darabos marad. Nyugalom, ha ezt 160 fokon, légkeveréssel 50 percig sütitek, akkor valami ilyesmi fog kihuppanni a formából:
Nem árulok zsákba macskát, ez a nem éppen megszokott alapanyagokból sütött süti nem olyan szép sima felületű, mint amelyekben glutén és tojás is van. Közelről valami ilyesmi:

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mindenmentes.hu/2012/12/repas-almas-kuglof/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

A tejet, a vajat és a cukrot langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót a tojást és az élesztőt is.Kidagasztjuk ( lehet géppel is a dagasztószárral, kb 10-15 percig)...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sáfrányos kuglóf
Sáfrányos kuglóf

A sütőt melegítsūk elő 180 C-ra. Vajazzuk ki a kuglófformát( kivéve ha szilikont használunk) Először a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adhatjuk hozzá a joghurtot, olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Csokis kalács
Csokis kalács

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Kalácsok, tészták > Csokis kalács Csokis kalács recept Galéria (3) Csokis kalács Beküldve: 2015.08.27. Kategória: Kalácso...

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Kalinkó
Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk