4 alma
2 csomag leveles tészta
cukor ízlés szerint
fahéj
1 van. cukor
1 ek. keményítő
2-3 ek. víz
szendvicssütő
vaj
Készen vásárolt leveles tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
A megadott méretet 4 felé vágtam, egyszer hosszában osztottam ketté, majd széltében, de mindenképpen induljanak ki a szendvicssütő méretéből, ami kb. 30 cm.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, lábaskában tűzre tesszük, 3 evőkanál vízzel kicsit megpároljuk.
Nem szabad szétfőzni!
A keményítőt feloldjuk 2 ek. vízben és az almához keverjük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és vaníliás cukrot, átkeverjük. A töltelék készen van.
Megvajazzuk az egyik tésztalapot és a vajas oldalát lefelé fordítva a sütőre terítjük. Rárakunk 1-1 evőkanálnyi almát, befedjük a másik tésztalappal- vajjal felfelé. Aranyszínűre sütjük 5-7 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tölthető sűrű pudinggal, más gyümölccsel, előre átsütött hústöltelékkel stb.
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tejet felmelegítjük. 2 A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűForró, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben és összekeverjük a baconnel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes