160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.
Egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyákat.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepük szépen lyukas legyen, mint az eredetinek. Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12 percig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket.
Gyorsan és könnyen elkészül, bárkinek ajánlani tudjuk. Készítsünk belőle dupla adagot!
A fánkot általában bő olajban szokták kisütni, az alábbi recept azonban azért válhat sokak kedvencévé, mivel ez nem fog az olajban úszni. Ez a fánk a sütőben sül és egészséges!
A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk - 2 tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vas...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKakaóport (vagy karobport) összekevered a kókuszolajjal és vízgőz felett átmelegíted (olyan lesz, mint az olvasztott csoki). A tojássárgát habosra kevered a cukorral, beleöntöd a k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű