1 kg liszt
25 dkg méz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
3 db tojás
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt narancshéj
3 kávéskanál szódabikarbóna
kis só
A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézes margarint, végül a tojást, a maradék lisztet. A tésztát csak kicsit gyúrjuk össze. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, arany-barnára sütjük.
Máz: cukor+ tojásfehérje
Gyorsan sül, 6 perc elég a sütéshez, előmelegített sütőben.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, és a porcukrot. Összekeverjük sóval, sütőporral, a citromok reszelt héjával. A tojások sárgáját is hozzáadjuk. Belenyomjuk a citrom levét. Addi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet kis darabokra törjük, összekeverjük a RAMA-val, a kakaóval és a porcukorral. Az elkészült masszát zsírpapírba csavarjuk, majd dermedés után szeleteljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg meggybefőtt 26 dkg liszt ½ teáskanál szódabikarbóna 2 ½ teáskanál sütőpor 3-4 evőkanál kakaópor 4-5 evőkanál csokoládés tortadara 2 tojás 12 dkg cukor 12...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű