2 egész csirkemell
30 dkg csiperke gomba
2 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 csemegeuborka
2 dl tejföl
2 dl csirkehúsleves (kocka is lehet)
1 dl száraz fehérbor
1 evőkanálnyi pirospaprika
petrezselyem
só
frissen őrölt bors
olaj
A húst vágjuk csíkokra, sózzuk meg és tegyük félre egy kicsit.
Ezután kevés olajon hirtelen pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből.
A visszamaradt olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Ha már kezd szine lenni, öntsük fel a fehérborral és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá annyi húslevest, hogy félig ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a húst.
Kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá a feldarabolt csemegeuborkát, a tejfölt és a pirospaprikát. Forraljuk össze egy kicsit, majd zárjuk el a gázt alatt.
Felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A oórét, az újhagymát és a sárgarépát karikákra, a karalábét kisujjnyi hasábokra szeljük. A hámozatlan spárgasípok fás végét leválasztjuk, a szárakat 5...
Elkészítési idő: 1 és 1/2 óra Nehézség: KözepesA tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, sütőporral, fűszerekkel, és a sörrel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A húsokat megmártj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemellet hosszában vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold. 2. Sózd, borsozd, szórj rá Vegetát, majd kend meg a szeleteket krémsajttal (bármilyen ízesítésű j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. A bundához egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk.Mivel nekem nagyon sűrű lett a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes