540 g liszt
•30 g élesztő
•tej
•7 g só
•1 csipet cukor
A házi pita gyroshoz elkészítése nagyon könnyű és egyszer kell kipróbálni, utána mindig házilag készíti el az ember.
Először is tegyünk a tejbe egy csipet cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt.
Ha felfutott, akkor öntsük a lisztre, és kezdjük el dagasztani a tésztát. Addig kell még nem puszog a tésztánk. Miután jól meggyúrtuk takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk kelni egy órán át.
Ha megkelt, akkor 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle . A munkafelületet lisztezzük be, majd nyújtsuk ki őket egymás után. 4 darabot helyezzünk rá a sütőlapra, és süssük ki őket.
Ha kisütöttük, akkor vágjunk le egy keskeny csíkot a tészták tetejéből meg is látjuk mennyire dolgoztuk jól ki a tésztánkat mert nagy hólyagnak kell lenni benne, és már lehet is beletenni a gyros hozzávalóit.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük. Egyenletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt padlizsánt megszurkáljuk, 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél bögre zabpelyhet felöntök annyi tejjel, hogy ellepje.Fél óra alatt szépen megázik.Utána hozzákeverek 1 tojást, pici sót. Serpenyőben nagyon kevés olajat felforrósítok és az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket össze kell turmixolni, mindkettőt héjastól és ezt kell a vízzel felönteni, majd forráspontig felmelegíteni(amíg gyöngyözik). Hagyni kell kihűlni és utána leszűrni. Ebből ke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű