5 dl natur joghurt
8 ek kristálycukor
3 ek zselatin
3 dl habtejszín
bármilyen gyümölcs vagy kompót
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt joghurttal összekeverjük.
Folpackkal bélelt formába merjük és gyümölccsel rétegezzük.
Először egy sor gyümölcs, majd annyi joghurtot merünk rá, hogy éppen ellepje. Ezután jöhet a következő sor.
Tetejére hosszában félbevágott babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk, egy-két óra alatt megdermed.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Elkészítés:A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, sót és beleszitáljuk a sütőport. A sárga k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a mas...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű