0,5 liter tej,15 dkg kristálycukor,2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál liszt,20 dkg vaj (vagy margarin),1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
+ 3 kis csomag Albert keksz
és a hempergetéshez kb. 10 dkg kókuszreszelék
1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
2. A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.
3. Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
4. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
Ez egy odateszem-hagyomfőni-lakapcsolom tejberizs recept. Vagyis első lépésben tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Keverj e...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy hosszúkás jénai tál erre a célra pont megfelel. Elkészítés: a feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 konzerv (400 g) kókusztej 1,5 avokádó 1 teáskanál citromlé 1/3 bögre barnarizs- vagy sima rizsszirup A kókusztejet tedd mélyhűtőbe egy éjszakára. A meghámozott, darabokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk. A karamellizálásnál bátran, nem elég, hogy a cukor elolvad, és épp hogy csak egy kis színt kap, legyen sötét borostyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz