3-4 db padlizsán
só
őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
3 ek majonéz
4-5 gerezd fokhagyma
1 tk balzsam ecet
1/4 db vöröshagyma
A padlizsánokat megmossuk, és egészben sütőlapra tesszük őket. 180 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután lehúzzuk a héjukat, a húst turmixgépbe tesszük.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a olívaolajat, a majonézt, a megtiszított és félbevágott fokhagymát, a balzsamecet et és a finomra vágott vöröshagymát. Krémesre turmixoljuk, és a padlizsánkrémet pirítóssal tálaljuk.
Főzd meg a tojásokat, vágd fel apró kockákra a kaliforniai paprikákat és az uborkát. Fogj egy őzgerinc formát (az enyém 10×31 cm-es) és béleld ki folpack-kal. Majd szépen pakold be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen aprór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj! Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű