2,5 kg sertésoldalas, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 3 kanál méz, 2 kanál mustár, 1 kanál étolaj, 1 kanál balzsamecet, 2 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.
A húst, a szalonnát, a rizst, a fűszereket és a vizet összegyúrom, állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek. A káposztát leforrázom és kierezem, a félbevágott káposztalevelet még...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hagymat megpucoljuk es felvagjuk -a zsiron uvegesre piritjuk amikor majdnem kesz -hozzadajuk a fokhagymat -ha kesz felrehuzzuk es belekeverjuk a cukrot -a szegfubor...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesRakd egy nagyobb méretű, kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A tetejét villával vagy hústűvel szurkáld meg több helyen, így a gőz könnyen el tud távozni. Önts alá kevés vizet. Tedd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű