4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
sütési hőfok: 230°C
sütési mód: alul-felül sütés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Forralj vizet egy lábasban, főzd 10 percig a karfiol- és a brokkoli rózsákat. 3. Szűrőkanállal merd ki őket, és tedd egy konyhai...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszetörjük a tofut, felvágjuk a hagymát, összekeverjük és ízesítjük. Ennyire egyszerű :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűAz avokádót kettévágom, kiveszem a magját és aprítóba teszem a fokhagymával, hagymával, a héjától megfosztott és kimagozott paradicsommal, pici sóval és borssal és krémesre aprítom...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz