40-50 dkg főtt,
füstölt sonka (lehet csülök is) sovány részei
50 dkg száraztészta (fodros kocka)
15-20 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl
olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
só
A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát.
A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamasszával és a tejföllel.
Egy olajjal kikent és a szemlemorzsával megszórt tepsibe beletesszük, szépen eligazítva - a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul. Evéshez tálalhatunk egy kis tejfölt is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy sütőtálat. Fonnyasszuk meg a spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt. Csöpögtessük le és vágjuk össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűI. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyjuk duplájára kelni. Egy nagyobb sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát és a füstölt húst kockázzuk fel (a füstölt oldalast csíkozzuk fel. Tegyük a szalonnát a kuktába és kezdjük kisütni a zsírját. Ha félig kisült, tegyük hozzá a füstölt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehézhagyma+darálthús-->pírítom+fűszerek+fokhagyma+paprika+petrezselyem. Tepsibe-->bacon szeletek+krumpli+darált hús+krumpli+tejszín+reszelt sajt-->Sütőbe :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű