50 dkg túró
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, a túróval, valamint a sütőporral elkevert liszttel összekeverjük. Először 2-3 kanál habbal fellazítjuk a tésztát, majd óvatosan összeforgatjuk az összes habbal.
A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, majd evőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.
Ízlés szerint lekvárral, mézzel vagy mézes tejföllel, porcukorral vagy vaníliás cukorral elkevert tejföllel tálaljuk.
Az almát vékony szeletekre vágjuk (uborkaszeletelővel) . Kivajazott tepsi aljára halmozzuk, majd ráöntjük az 5 tojásos piskóta felét, a másik felébe pedig kakaót teszünk, majd ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevesen tudják, hogy a palacsinta tej és tojás nélkül is szépen összeállítható. Igaz, csak vékony palacsinták sikerülnek az ilyen böjtös tésztából, de a célnak megfelelnek. A néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű