6 tojás
20 dkg cukor
50 ml olaj
10 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
A krémhez:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 teáskanál neszkávé por
6 dkg dió
20 dkg keksz
1 dl főtt fekete kávé
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, rumaromával ízesítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, belekeverjük a kávéport is. A krémet kihűtjük és a vajhoz keverjük, majd a diót is beledolgozzuk. A tésztára halmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta. A kekszeket ráhalmozzuk és belocsoljuk a főtt kávéval. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat belekeverjük és bevonjuk vele a tetejét. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
A mézet, vajat, cukrot langyosra melegítjük. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap nyújtani, szaggatni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta: Sütőpor nem szükséges, mert nem a magas piskóta a cél, de, ha szeretnél, rakhatsz bele 1 teáskanál. A tojássárgáját kikeverem, a cukorral hozzáadod a lisztet és a kakaót...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA vizet felforraljuk, beletesszük a sót, a margarint és a cukor, majd takarékra állítva a lisztet folytonosan keverve belerakjuk. Amikor már összeállt, levesszük a tűzről, és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a tészta hozzávalóit. Osszuk két egyenlő részre. Az egyik részét nyújtsuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és lyukakat csináljunk rá villával. A másikat is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű