25 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
50 dkg liszt
1 csapott kk szódabikarbóna
1 ek mézeskalácsfűszer
1 citrom reszelt héja
A mézet, vajat, cukrot langyosra melegítjük.
A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtani, szaggatni, sütni.
A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá, majd keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 37 x 23-as tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sportszelet tésztájához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, a tojást, a kakaóport, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű tészt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a maragarint a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük összze. Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át. Egy másik edényben keverjük össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes