menu

Családireceptkönyv.hu

Bagoly süti


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (kb. 20 db)
500 - 550 g liszt
200 g cukor
3 db tojássárgája
3 ek méz
140 g tej
250 g margarin
2 tk sütőpor
2 ek őrölt gyömbér
50 g csokoládé

Elkészítés:


Keverjük össze a maragarint a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük összze.
Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át.

Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sütőport, a gyömbért, lisztet.
Egyesítsük a két keveréket, dolgozzuk össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatunk hozzá.)
Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle köröket.
Villával nyomkodjuk bele a közepére a toll mintázatot (lásd kép!).
Mindkét oldalát középre behajlítva kialakítjuk szárnyait, a felső részt ráhajtva pedig a fejét (lásd kép!).
Habzsákhoz tartozó kerek lyukú fejjel formázzuk a szemeit.

Tészta maradékokból formázzuk meg a csőrt és a karmokat.
Zsírpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Ha kihűltek vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott csokoládéval díszítjük.

Bagoly süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pihe-puha almás
Pihe-puha almás

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A tésztát ketté vesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Almás rizskoch
Almás rizskoch

A tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ecler cu ciocolata
Ecler cu ciocolata

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere. Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobare...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Somogy kocka
Somogy kocka

A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk