Hozzávalók (kb. 20 db)
500 - 550 g liszt
200 g cukor
3 db tojássárgája
3 ek méz
140 g tej
250 g margarin
2 tk sütőpor
2 ek őrölt gyömbér
50 g csokoládé
Keverjük össze a maragarint a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük összze.
Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át.
Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sütőport, a gyömbért, lisztet.
Egyesítsük a két keveréket, dolgozzuk össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatunk hozzá.)
Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle köröket.
Villával nyomkodjuk bele a közepére a toll mintázatot (lásd kép!).
Mindkét oldalát középre behajlítva kialakítjuk szárnyait, a felső részt ráhajtva pedig a fejét (lásd kép!).
Habzsákhoz tartozó kerek lyukú fejjel formázzuk a szemeit.
Tészta maradékokból formázzuk meg a csőrt és a karmokat.
Zsírpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Ha kihűltek vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott csokoládéval díszítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A tésztát ketté vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere. Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobare...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Közepes