2 deciliter tej
10 dkg zabkorpa
1 tojás
édesítőszer – ízlés szerinti mennyiségben
vaníliaaroma
só
Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthetjük is azonnal, kenjünk ki egy serpenyőt kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat. A töltelék lehet ugyanúgy bármi, mint a hagyományos palacsinta esetében, de azért ne a túlcukrozott dolgokat válasszuk persze!
A tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban forraljunk vizet, bőven sózzuk, majd főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le. A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel, kevés olajon süssük meg, majd tegyük f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű