50 dkg babapiskóta, 5 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka, Gála), 1 dl rum, 4 dl kávé, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé
A kávéba beleöntjük a maradék fél deci rumot. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a rumos kávéba úgy, hogy ne ázzanak szét. A piskóták egyharmadát a kávéba mártás után egy tál aljára rendezzük egy sorba. Amikor a tál alját befedte egy réteg piskóta, rákenjük a krém harmadát. Ezután megint egy réteg kávés piskóta következik, majd megint egy réteg krém. Erre az utolsó réteg piskóta és az utolsó réteg krém. A sütemény tetejére kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt tegyük a tiramisut egy órára hűtőgépbe, hogy az ízek összeérjenek.
A kekszmorzsát összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestészta hozzávalóit -a kávé kivételével- összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe beledolgozzuk a kávéport is. Miután egy órát pihentettük hűtőben, 2-3 mm vastag lapot n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. A formát kikenjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű