50 dkg liszt
8 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
csipetnyi só
citromhéj
A fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, darabos dióval meghinthetjük, ezután tovább kelesztjük, majd sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 15 perc takaréklángon.
8-9 percet sütöttem 200 fokon. Nem mindenmentes, de finom
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. 2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és/vagy mogyoróvajat alacsony lángon megolvasztom. Közben lereszelem a citrom héját és hozzáteszem. Ízlés szerint ekkor kerül bele a cukor/méz/stevia plusz vaníliaaroma. Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: Könnyű