20 dkg liszt
Fél KK szódabikarbóna
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
5 ek méz
1 csipet sütőpor
Gyömbér, fahéj , fehér bors, Szegfűszeg
A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet.
1 órára hűtőbe tesszük.
2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belőle majd egy pohárral 1 cm vastag körökké nyomjuk őket, kb 4 cm átmérőjű gőmböjet formálunk.
Tojásfehérjével megkenjük, 8 -12 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apró kockára vágjuk és a flekken fűszerkeverékkel beszórjuk. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 3 deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés előtti este a lisztet elmorzsáljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a rumban feloldott cukrot és egy csipet sót. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű