50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 dl olaj
20 dkg sajt
2 tojás (a kenéshez
A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipóra osztjuk és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk, majd feltekerjük és kifliket formálunk belőle. Papírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalókat összekeverem, dagasztom, kelesztem, majd két részre osztom. Kör alakot nyújtok belőle (2-3mm), megkenem DW nutellával, majd felvágom mint egy pizzát, 12 részre.A hár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a sót feloldom a meleg vízben, hozzáadom a joghurtot, a zöldfűszereket, az olajat és a liszteket, majd kézzel addig dagasztom a tésztát, amíg cipóvá áll össze és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű