menu

Családireceptkönyv.hu

Almáspite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg rama
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 cs sütőpor
20 dkg cukor

Össze gyúrjuk szükség szerint tejfölt adunk még a tésztához.

1,5 kg alma
ízlés szerint cukor és fahéj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk majd ketté vesszük. Kinyújtjuk beletesszük a tepsibe megszórjuk zsemlemorzsával és mehet rá a töltelék. Kinyújtjuk a másik tésztát és mehet a tetejére. Megkenjük tojással, megszurkáljuk a tetejét villával és mehet a sütőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


180 fokon kb 45 perc

Almáspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Keksz
Keksz

ha szükséges pár kanál tej egy tálba mindent összekeverek ,lágy ,de nem nagyon ragacsos masszát kell kapni , golyókat formázok kézzel picit ellapítva teszem a tepsire . Kicsi hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Borzas Kata
Borzas Kata

A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Fogyis túrós-kókuszos
Fogyis túrós-kókuszos

Elkészítés:A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, sót és beleszitáljuk a sütőport. A sárga k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grízes-krémes
Grízes-krémes

A tojások fehérjéét kemény habbá verni. Utána a sárgáját a cukorral krémesre keverni, majd bele a rizsliszt, a kakaó, a sütőpor, a pici só, valamint az olaj. Habosra keverni,bele...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk