menu

Családireceptkönyv.hu

Házi trappista sajt


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró (ha lehet házi), 1 l zsíros házi tej én 4%-ból csináltam, 6 dkg vaj, 1db tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 púpozott kávéskanál só

Elkészítés:


A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, közben kevergetjük, akkor jó, ha nyúlik a túró, majd egy sűrű szitán leszűrjük,
egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük,

majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik.

Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt tálra tesszük és hagyjuk másnapig a spájzban száradni.

Majd becsomagolod és hűtőbe teheted!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha minden házi, biztosabb a siker!

Házi trappista sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ibolyából
Ibolyából

Dekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Baconos sajtos tekercs
Baconos sajtos tekercs

Bármilyen feltekerhető anyagra (bambusz, konyharuha, stb.) lefektetem egymás mellé a bacon szeleteket úgy, hogy ne legyen közöttük rés. Szétterítem rajta a sóval, borssal, fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás zabkenyér
Diétás zabkenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk