25 dkg darált mandula
3 tojás sárgája
2 egész tojás
10 dkg ghí vagy teavaj
10 dkg eritrit
4 ek méz
1 kk szódabikarbóna
1 tk vanília kivonat vagy õrlemény
1 csipet himaláya só,
5-10 dkg 85%-os étcsokoládé
A darált mandula felét tedd a darálóba és addig
járasd a gépet magas fokozaton, míg vajjá össze
nem áll.
Amikor kész, tedd hozzá a maradék darált
mandulát, egy csipet sót és a szódabikarbónát
majd a géppel keverd össze alaposan.
Ekkor add hozzá a felolvasztott ghít.
Ha szépen összeállt a tészta, add hozzá a három
tojás sárgáját és a két egész tojást is.
Lágyítsd a tésztát a mézzel és tedd hozzá a
vanília kivonatot.
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütõpapírral és öntsd bele a tésztát, végül szórd az összetört csokidarabokat a tészta tetejére.
Tedd 200 fokra elõmelegített sütõbe a tepsit és
amikor kezdd barnulni a sütemény teteje,
tegyél rá sütõpapírt, nehogy megégjen.
Süsd tûpróbáig.
Tipp!
A darált mandula egy részét felválthatod darált
dióval is, úgy is nagyon finom lesz a sütemény.
Liszt+vaj+cukor összemorzsol, nem kell gyúrni, nem kell összeálljon, csak úgy morzsásan beletesszük egy kisebb tepsibe vagy tortaformába és lazán belenyomkodjuk. 20 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket 1 cm-es darabokra szeletelem. A tejet felforralom a vaníliás cukorral és a citrom és narancs reszelt héjával. A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját a cukorral habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1574657289229834/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint és a sűrített tejet. Lassú tűznél csomómentesre felfőzzük, majd belekeverjük a diót is. Az ostyalapokat megtöltjük ezzel a krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű