menu

Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás dióval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




8 db zsemle
8 dl tej
25 dkg cukor
5 db tojás
2-3 db alma
1 cs vaníliás cukor
1 citrom és narancs reszelt héja
baracklekvár
darált dió
örölt fahéj


Elkészítés:


A zsemléket 1 cm-es darabokra szeletelem. A tejet felforralom a vaníliás cukorral és a citrom és narancs reszelt héjával. A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd a felforralt tejet apránként hozzáadom, habverővel simára keverem és ráöntöm a szeletelt zsemlére.
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal és megszórom zsemlemorzsával. A leöntött zsemle felét szétterítem a tálban, ráfektetem a meghámozott, megfelezett, kicsummázott, felszeletelt almákat, megszórom őrölt fahéjjal, és megkenem baracklekvárral, ráteszem a zsemle másik felét, megszórom cukrozott daráltdióval és ismét megkenem baracklekvárral. 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
A tojások habját felverem kevés cukorral. Amikor a megsült kiveszem a sütőből és ráhalmozom a tojások felvert habját, amibe két kanál baracklekvárt kevertem. Visszateszem a sütőbe egy pár percre, hogy szint kapjon.

Máglyarakás dióval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hamis hájas -préselt zsírral
Hamis hájas -préselt zsírral

A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan összevegyítettem, hidegre tettem.A 60 dkg liszt közepébe mélyedét készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Pudingos - Kaplán krémes
Pudingos - Kaplán krémes

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 egyforma cipóra osztjuk, és kinyújtjuk. 2. A három lapot tepsi hátán sütjük meg. 3. Amikor a lapok kihűltek az alábbi krémmel töltjük meg....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat jól összekeverni és forró olajba szaggatni két kanál segítségével. Amikor kisült vaníliás cukorba forgatni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos - csokoládés kalács
Kókuszos - csokoládés kalács

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk