Hozzávalók egy 21 cm-es tortaformához:
3 tojás
15 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1-2 ek kakaópor
1-2 csepp vaníliaaroma
1-2 ek piros ételfesték
1,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1 kk szódabikarbóna
1 kk ecet
Krémhez:
50 dkg mascarpone krémsajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
A vajat kissé megolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat folyamatos keverés mellett. Ezután hozzávegyítjük a többi folyékony anyagot, végül a lisztet, sót szódabikarbónát, így jó sűrű tésztát kapunk, de ettől ne ijedjünk meg. A sütőt 180 C-ra melegítsük elő. A tésztánkat osszuk 2 felé, és külön – külön 25-25 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, ha netán még kissé nyersnek tűnne még 5 percet süssük. picit ragadósabb lesz a tésztája, mint a hagyományos piskótának, de ez a tészta sajátossága a vaj miatt. Általában fehér krémmel töltik, úgy látványos. Készíthetjük még Black velvet (fekete) vagy Green velvet (zöld) ételfestékkel is. Vagy akár kombinálhatjuk is s a színeket. A tortalapokat hagyjuk kihűlni és kétfelé vágjuk őket.
A mascarponét a cukrokkal simára keverjük. A tejszínt robotgép segítségével keményre verjük, tehetünk bele habfixálót is, majd a mascarponés krémhez adjuk. A krémet a tortalapok közé töltjük, és hagyunk a külső borításra is. Ha a tortalapokból maradt vissza anyag, azt összemorzsoljuk, és a krémmel borított tortánk oldalát, vagy tetejét díszíthetjük vele. ennek hiányában használhatunk kókuszreszeléket, vagy manduladarabkákat is.
http://tortamaniasok.hu/
A tesztahoz a szaraz alapanyqgokat osszekeverem es a kozepebe melyedest alakitok ki. Egy kis talban osszekeverem a folyekony alapanyagokat a tojassal es a szaraz alapanyqgokhoz ado...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasba tedd bele a darált diót (lehet fagyasztott is), a cukrot, a tejet és a tejszínt. 2. Keverd össze őket, és közepes lángon forrald föl a diókrémet. 3. Főzd alacsony...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KözepesA kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze. Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű