2tojás
6dkg cukor
4dkg rizsliszt
4dkg keményítő
1tk.sütőpor
A töltelékhez:
16dkg rizs
10dkg cukor
7,5dl tej
1vaníliarúd
2dkg vaj
reszelt ctromhéj
4dl tejszín
1tasak zselatin
a díszítéshez gyümölcsök.
A piskótához a tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük,majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet.180fokon,kapcsos tortaformában kb.10perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral,vajjal,citromhéjjal,vaníliával.Közben a rizst enyhén sós vízben puhára főzzük,majd a tejhez adjuk és folyamatosan kevergetve ragacsos masszává főzzük.
A vaníliarudat kivesszük,a zselatint fél dl.hideg vízzel elkeverve hagyjuk puhulni,majd alacsony hőfokon felolvasztjuk és a kihűlt rizses masszához adagoljuk.Ha kész,a ekmény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk a töltelékbe.A piskótára simítjuk,néhány órára hűtőbe tesszük,tálalás előtt gyümölccsel díszítjük.
Tészta összeállítása. Összekeverem a liszteket, a porcukorral, a sóval, majd összemorzsolom a vajjal, és gyorsan tésztává gyúrom, nem szabad, hogy “leégjen” a tészta. Beteszem a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKard SándornéKGIZIKE 2 60 percbonyolultmegfizethető HOZZÁVALÓK Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg édes keksz 15 dkg kakaós édes keksz 15 dkg margarin A habos-joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet jól összekeverük, utoljára tegyük hozzá a pudingport, a zabpelyhet majd az aszalt áfonyát. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, jól elsimítjuk, meleg süt...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű