700 g tönkölyliszt /szoktam vegyesen is/
5 dl víz
1 tk. szárított élesztő
3 ek olívaolaj
2 ek növényi tej
1 ek méz /kicsit kevesebb/
1 tk só /kicsit több/
1 tk köménymag
Mindent összekeverek, azaz bedagasztom a tésztát, hagyom kelni kb. 1 órán át. Három cipót készítek a megkelt tésztából és 170°-on megsütöm/kb.50-60 percig/.
Megfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük. A póréhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes