karfiol
A grillezett karfiol elkészítéséhez leszedek a nagy fejről annyi karfiolrózsát, amennyit felhasználok majd. Forró sós vízben főzöm egy picit, de nem puhára. Ezt követően leszűröm, és ujjnyi szeletekre vágom. Enyhén átkenem kókusz, vagy libazsírral, amibe némi fűszer is kerülhet (bors, só, és hozzá illő zöld fűszerek: metélőhagyma, kapor, rozmaring)
Elektromos grillsütőn, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát addig sütöm, míg egy kis színt kap.
Az árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgafélék fejét 3-4 cm hosszúságban leválasztjuk, a sípokat felaprítjuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit karikákra, a hagymákat apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek. Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű