I. recept
40 gramm Totu krém extra
40 gramm kókuszolaj
65 gramm Szafi fitt sütőliszt sós tésztákhoz
1 tojás
1 csipet só
1 csipet piros paprika
II. recept
40 gramm Totu krém extra
40 gramm kókuszolaj
55 gramm tápiókaliszt
10 gramm bambuszrost
1 tojás
1 csipet só
1 csipet piros paprika
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk almaecet
A sütőt 180 fokra előmelegítem
A hozzávalókat alaposan kikeverem.
A masszát egy habzsákba töltöm. Ha nincs habzsák, akkor zacskóba. A képen látható módon a legegyszerűbb:
Ha zacskóval dolgozok apró lyukat vágok (ha szükséges növelem a lyukat). Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe ropikat húzok.
A ropikat ízlés szerint megszórom nagy szemű sóval, vagy köménnyel, vagy szezámmaggal.
Légkeverés mellett 8-10 perc alatt megsütöm.
Ha van habzsákunk, és kinyomócső hozzá, akkor érdemes azt használni kitapasztalva, hogy melyik csővastagság a legmegfelelőbb.
A 8-10 perc sütési idő hozzávetőleges. Vastagabb ropik tovább a vékonyabbak rövidebb ideig süljenek, ki kell tapasztalni.
Sajnos a hagyományos ropiélményt nem pótolja, de sós rágcsálni valónak , ropogtatni valónak tökéletes. Úgy gondolom, hogy más fajta lisztekből is elkészíthető.
A száraz hozzávalókat egybe öntöm, majd egy tálba átszitálom, hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, akkor kanalankén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót , és az ízesített tepertővel elmorzsoljuk. Ezután a zsír kivételével, a többi hozzávalóval összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg kézzel vagy mixerrel összemorzsoljuk a lisztet és a sajtot egy csipet só hozzáadásával. A hideg vajat felkockázzuk, és szintén belemorzsoljuk. Ha szükséges, pici vizet adhatu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű