10 dkg nagyon finomra őrölt mandula
1 tojás
1 evőkanál zsír
só
Ezek az alap tészta hozzávalói.
Jól összekeverem őket és egy kis időre hűtőbe teszem.
A sütőt 170 fokra melegítem.
Egy nagy tepsi hátoldalára sütőpapírt terítek.
A puha tésztát folpack alatt nagyon vékonyra nyújtom (kb olyanra mint mikor metéltet készítek)
Tetejét átkenem tojással.
Megszórom nagyszemű sóval, vagy sajttal, vagy magvakkal.
Ezt követően keresztben és hosszában bevagdosom a tésztát, hogy sülés után már csak rudakra kelljen törni.
A sütés kb 10 percig tart csak. (De szerintem meglehetősen sütő-függő, figyelni kell és kitapasztalni) Nem érdemes légkeveréssel sütni, mert gyorsan barnul, és szárad.
Sütés után lapáttal megemelem és darabokra töröm a bevágások mentén.
1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk. Amennyiben a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük 1 kávéskanál sóval, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl joghurtot/kefirt meglangyosítunk, simára keverjük a cukorral, az élesztővel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1 A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 2 A hajtogatásra szánt, durvára vágott tepertőn kívül az összes alapanyagot összemérjük egy edénybe. 3 Ezután simára gyúrjuk, és fól...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztát, ha fagyasztott, kiolvasztjuk, 25 cm széles, pár mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az egészet megkenjük a felvert, sózott tojással. A hosszabbik oldal mentén a felére eloszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű