menu

Családireceptkönyv.hu

Hot-dog házilag


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tönköly liszt
20 dkg rizsliszt
oregánó

élesztő
8db franfurti virsli
tojás a kenéshez
sajt a tekeréshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe teszünk egy picike cukrot. ( cukor helyett egy Pöttyit, vagy egy loccsantás update folyékony édesítőszert)
A liszteket összekeverjük a sóval és az oregánóval majd a felfuttatott élesztővel.
Kelni hagyjuk.
Mikor már megdagadt a tálban 8 db kis cipót nyújtunk belőle.
A tésztákat megkenjük paradicsomszósszal, sajttal megszórjuk és ráfektetjük a virslit és szépen feltekerjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojás sárgájával és sókristállyal megszórjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha Himalája egész sót használunk akkor bánjunk vele óvatosan mert nagyon erős és könnyen teljesen elsózhatjuk a hot-dogokat

Hot-dog házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tészta sült zöldségekkel és kesuval
Tészta sült zöldségekkel és kesuval

A tésztát főzd meg. A hagymát szeletelt vékonyra, a kelbimbókat vágd ketté, a gombát csak mosd meg. Egy forró serpenyőben, ami lehet wok is, először pirítsd meg csak úgy szárazon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mákos-túrós tészta
Mákos-túrós tészta

A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A túrót és a mákot a vajas tojáskrémhez keverjük. A masszához kever...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sonkás sajtos tészta
Sonkás sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát felaprítjuk és kevés olajban megsütjük, majd levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy edénybe tesszük, adunk hozzá 1 dl vizet és felmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres lángos
Kefíres lángos

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy villa segítségével törjük össze. Közben az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl vízben me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk