1kg csirkemáj(szív nélküli)
6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír
2 evőkanál paradicsom püré
Fűszerek:
2-3 teás kanál majoránna
szárított petrezselyem zöld,metélőhagyma
só,bors vagy delikát ízlés szerint
2-3 teás kanál piros paprika
2 mokkás kanál fokhagymapor
A hagymát megpucoljuk zsíron dinszteljük,mikor már puha rárakjuk a piros paprikát,paradicsom pürét,borsot,zöld fűszereket,sózni csak a végén szabad mert megkeményedik a máj.A csirkemájat megmossuk megtisztítjuk ,szeleteljük fel és hozzáadjuk a hagymához,egy kevés vizet adhatunk hozzá készre főzzük a májnak nem kell sok idő mert megkeményedik,kb.15 perc.Sózzuk, a legvégén.
Azzal kezdjük, hogy pontosan megmérjük a csirkéket - a sütési időt ebből fogjuk kiszámolni. 50 dkg-onként kell a húsnak 20 perc + 30 perc pirulás.A csirkét megmossuk. Utána kívül-b...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézSütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszü...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: Közepes