1,50 dkg fejes káposzta
500 g fodros nagy kocka
olaj
bors,só
A káposztát megtisztítom,a torzsáját kivágom,lereszelem káposzta reszelőn.Besózóm majd kb.fél óra múlva a felesleges vizet kinyomkodom,és lábosba rakom olajat öntök rá ,nagyon jól lepirítom.A tésztánkat sós vízbe kifőzzük leszűrjük ,majd a jól lepirult káposztával összekeverem.
Borssal vagy cukorral tálalom.
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem. A répát megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük. A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, kicsit megsózzuk és kevés olajon puhára pároljuk. Ízesíthetjük őrölt fekete borssal és vagy zúzott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. 2. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. 3. Egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű