menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500g lasagne tészta(6db megmarad belőle)
60 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál zsír
1 db húsos paradicsom mártás 390 g(sparos)
1 üveg paradicsompüré(390 g)
1 csomag bolognai por
2-3 evőkanál ketchup
25 dkg friss gomba
1/2 db pritaminpaprika
1 doboz kukorica
2-3 szál répa
1-2 db paradicsom

Fűszerek:
só bors vagy delikát ízlés szerint
2 mokkáskanál füstölt paprika
2 teáskanál oregáno
1 teás kanál bazsalikom
3 teás kanál pizza fűszer
2 teás kanál pörkölt fűszer
1-2 teás kanál cukor(hogy jobban kiadja az ízeket)

Besamel:
10 dkg vaj
3 púpos evőkanál finom liszt
7 dl meleg tej

Tetejére:30 dkg trappista



Elkészítés:


A hagymát zsíron megdinsztelem a húst hozzáadom és fehéredésig pirítom majd a paradicsompürét,húsos paradicsom mártást,ketchupot,bolognai port,apró kockára vágott répát,szeletelt gombát,kockázott pritamin paprikát,kockázott paradicsomot hozzáadom adhatunk egy kis vizet még hozzá.Majd ha már a répánk puha hozzáadom a kukoricát.
A besamelhez a vajat felolvasztom,hozzáadom a lisztet pirítom vele majd a meleg tejjel felöntöm,de nem egyszerre adagolva adom hozzá.A tepsinket kivajazzuk öntünk alulra besamelt majd tészta,húsos szósz megint besamel tészta húsos szósz addig rétegezzük míg el nem fogy a húsos szószunk a tetejére tészta besamel és a sajttal megszórjuk.
200 fokon sütjük.

Lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska - OK
Rakott galuska - OK

1.A lisztből és a tojásokból kevés víz hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. 2. Amíg fő a galuska, a hagymát megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel (a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Töltött háromszögek
Töltött háromszögek

1. Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. 2. Konyharuhával...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk