menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás pogácsa(hűtős)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg finom liszt
25 dkg margarin
1 evőkanál zsír
1 teás kanál cukor
1 evőkanál só
4 dkg élesztő
2 db tojás
2 dl tejföl
15 dkg reszelt trappista
1 csomó medvehagyma(kb:10 dkg)

Tetejére:
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet egy nagyobb tálba szitálom,elmorzsolom a margarinnal zsírral,közepébe mélyedést készítünk beleütjük a tojást,hozzáadom a tejfölt,sót,cukrot,reszelt sajtot ,apróra vágott medvehagymát és az élesztőt belemorzsolom jó alaposan összegyúrom a tálunk tetejét lefóliázom és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kivesszük a hűtőből ,lisztezett deszkára borítóm,nyújtom,szagatom pogácsa szaggatóval.Sütőpapírral bélelt tepsire rakom,hagyom 1 órát kelni meleg helyen.Tojással kenem a tetejét,reszelt sajttal szórom.Előmelegített sütőbe 200 fokon sütöm.

Medvehagymás pogácsa(hűtős)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymakalács tepsiben
Hagymakalács tepsiben

Összedolgozzuk,pihentetjük,kinyújtás után kivajazott tepsiben én pár percig elősütöttem 200 fokon TÖLTELÉK:1 kg hagymát vékony karikára vágni 20 dg kockázott sonkát kicsit megfut...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: debovszkij
Tejfölös-sajtos pogácsa
Tejfölös-sajtos pogácsa

1. A tejet és a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A lisztet, tojássárgáját, tejfölt és sót összedolgozzuk az élesztős tejjel és olvasztott vajjal és egy ór...

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Lángos
Lángos

Az összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sajtos rudacskák (Limarától)
Sajtos rudacskák (Limarától)

Tálba tesszük a lisztet, elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk benne a margarint. Felverjük a tojást, egy pohárba mérjük az ecetet és a vizet. Hozzáadjuk a liszthez. Gyors mozdulatokk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk