30 cm átmérőjű kerek formához
70 dkg finom liszt
3,5 dl langyos tej
3,5 dkg élesztő
1dl olaj
2 evőkanál tejföl
1,5 teás kanál só
1 db tojás
2 evőkanál cukor
Tetejére:
1 db tojás
szezámmag,napraforgó mag
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.Egy nagyobb tálba a lisztet átszitálom,mélyedés készítek a közepébe és a többi hozzávalókat is hozzárakom a felfuttatót élesztővel,könnyű lágy tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztem.
Vagy csinálhatjuk kenyérsütő gépbe a dagasztást,meg a kelesztést.Annál a tej legalulra kerüljön rá a liszt és a többi hozzávaló,bekapcsolom a gépet.Ha megkelt a tésztánk lisztezett deszkára borítom a tésztát,nyújtom.
14 db csikókra vágom,feltekerem.
Sütőpapiros tepsibe helyezem,kelesztem,tojással kenem,magokkal megszórjuk a tetejét előmelegített sütőbe 200 fokon sütöm.
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval. Ha a só közvetlenül érintkezik az élesztővel, akkor gátolhatja a kelést. Egy kis tálba tejet melegítünk, majd belemorzsoljuk az...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: NehézLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a tejszínt és az élesztőt. Összekeverjük a liszteket a sikérrel, 5 dkg nyírfacukorral/6,5 dkg eritrittel, 1 csipet sóval, a vaníliával, és az élesztős k...
Elkészítési idő: 1+2 óra Nehézség: Közepes