50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna
2,5 dkg friss élesztő
1 dl tej
Töltelék:
40 dkg darált dió
20 dkg porcukor
fahéj
1 db reszelt citrom héja
30-40 dkg házi sárga barack lekvár
20 dkg csoki+2 evőkanál olaj
Az élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk.Konyharuhával letakarva hagyom megkelni.
A darált diót a cukorral és az ízesítőkkel összekeverem.Ha megkelt a tésztánk 3 részre osztom nyújtom vajazott lisztezett tepsibe rakom,lekvárral kenem,dióval szórom,majd megint tészta,lekvár dió,és a végén tészta.Megszurkálom és 200 fokon ütöm.Ha kihűlt a megsült tészta gőz fölött olvasztok olajjal csokit,és rákenem.Csoki dermedése után szeletelem.
Ezt mindet összegyúrom, majd a tésztát hűtőbe teszem pont annyi időre amíg a töltelékekkel elkészülök. majd öt egyforma részre osztunk. A részeket elnyújtjuk egyenletesen téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFele-fele liszt, ecetes-sós langyos víz. 4 részre osztom. Olajjal megkenem a tetejét és kb 20 percig pihentetem. (Ha visszaugrik a tészta még nem jó.) - Almás mákos A tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát kisebb őzgerinc formában megsütjük. A lisztet és a tejet felfőzzük. A cukrot és a vajat kikeverjük. Ha a lisztes tejes keverék meghűlt, a cukros vajhoz adjuk. Ezzel tö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a szezámlisztet az átszitált kókuszliszttel, a mandulával, a sütőporral, sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval. Egy másik tálban habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű